85ο Παγκόσμιο Συνέδριο Βιβλιοθηκών (WLIC) της IFLA στην Αθήνα (24 – 30 Αυγούστου 2019

Επικαιρότητα

Η Αθήνα είναι η πόλη που επελέγη να φιλοξενήσει το 85ο Παγκόσμιο Συνέδριο Βιβλιοθηκών (WLIC) της IFLA τον Αύγουστο του 2019.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019, 8:00 – Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, 18:00

Το Συνέδριο θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και θα αποτελέσει το κορυφαίο βιβλιοθηκονομικό αλλά και συνεδριακό γεγονός για τη χώρα το 2019. Το Συνέδριο αυτό αποτελεί διεθνώς το σημαντικότερο γεγονός στο χώρο των βιβλιοθηκών και της πληροφόρησης. Κάθε χρόνο προσελκύει περισσότερους από 3.500 συνέδρους, από 120 και πλέον διαφορετικές χώρες. Είναι δε κομβικής σημασίας για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις βιβλιοθήκες και την πληροφόρηση, καθώς προσφέρει πολλές ευκαιρίες στους συμμετέχοντες για δικτύωση, επιστημονική και επαγγελματική ανάπτυξη.

 

 

Το Συνέδριο συνοδεύεται από μεγάλη εμπορική έκθεση με πάνω από 80 εκθέτες σε ένα εκθεσιακό χώρο μεγαλύτερο των 1.000 τμ. Αποτελεί μοναδική ευκαιρία για την χώρα μας να δείξει την ανάπτυξη τόσο των βιβλιοθηκών όσο και της επιστήμης της πληροφόρησης γενικότερα. Είναι η ώρα να δείξουμε πως η Ελλάδα μπορεί να παράγει πολιτισμό και επιστήμη, πως η χώρα μας είναι ικανή να φιλοξενήσει γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας, πως οι ελληνικές βιβλιοθήκες και οι έλληνες βιβλιοθηκονόμοι, μέσα σε αυτή την εποχή, καινοτομούν, προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους πολίτες, οραματίζονται, υλοποιούν και απαντούν στις ανάγκες της κοινωνίας. (Πηγή)

Θα χαρούμε να ακούσουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας!